INTER DRONE EXPO отваря врати в Интер Експо Център от 20 до 23 октомври

INTER DRONE EXPO е напълно нов проект

INTER DRONE EXPO е напълно нов проект

INTER DRONE EXPO ще провокира интереса на широката аудитория, бизнеса, държавата и администрацията към дроновете и внедряването им, казва президентът Румен Радев в поздравителния си адрес 

От 20 до 23 октомври в София се провежда първото на Балканите специализирано изложение за дронове и безпилотни машини. INTER DRONE EXPO е под патронажа на българския президент Румен Радев. Изложението превръща България в пионер за региона и се организира съвместно от Интер Експо Център и Консорциум Международно дрон изложение. 

“Уверен съм, че INTER DRONE EXPO ще провокира интереса на широката аудитория, бизнеса, държавата и администрацията към дроновете и внедряването им”, бяха думите на президента Румен Радев, чийто поздравителен адрес бе изчетен на сцената на Изложбена палата 2 в Интер Експо Център. 

Държавният глава изрази увереност, че изложение INTER DRONE EXPO ще се превърне в традиция, а пред България, при достатъчно фокусиране на усилията, е открита перспективата да заеме подобаващото си място в сектора на високите технологии..  

Нов проект, нови възможности 

От сцената Николай Найденов, зам.-министър на транспорта и съобщенията поздрави организаторите за реализирането на изложението. “Министерстрото на транспорта и съобщенията е доверен партньор на иновациите и бизнеса”, каза той. 

“INTER DRONE EXPO е напълно нов проект. Благодарим на партньорите си и на водещите участници, които изпълниха изложбените площи”, каза от трибуната управителят на Интер Експо Център, Ивайло Иванов. Той изрази задоволството си и от богатата и многопосочна съпътстваща програма, сред събитията в която са Международен експертен дрон форум, Международно дрон състезание, Републикански шампионат на БФАМС за онроуд и офроуд автомодели и др. 

В края на словото си Ивайло Иванов покани на сцената Стефания Арсова. Блогърката символично направи първия полет с дрон на изложението, управлявайки машината със Samsung Galaxy Fold Z 4.  

Последва да излезе на сцената Антон Пулийски, CEO & Community Manager на Drone ARENA, която е сред основните партньори на изложение INTER DRONE EXPO и с чиито съвместни усилия се организират много от събитията. “Вярвам, че всичко това ще бъде само началото”, сподели той и изрази увереност, че се полагат основите на формат, който ще се превърне в традиция . 

От сцената проф. Димо Зафиров, член на Института за Космически Изследвания и Технологии към БАН, изказа искрената си радост от реализирането на формата INTER DRONE EXPO. И допълни, че “в България никога не е спирало производството на езпилотни летателни апарати”.  

В официалното окриване се включи и Роберт Хачатрян, министър на високотехнологичната индустрия на Армения. 

Вратите на изложение INTER DRONE EXPO са отворени от 20 до 23 октомври, както следва:  

  • 20-22 октомври 10.00 – 18.00 ч. 
  • 23 октомври 10.00 – 16.00 ч.  

Всеки може закупи билет за посещения онлайн, в сайта www.interdroneexpo.bg както и на билетните каси на Интер Експо Център. 

Ивайло Иванов, управител на Интер Експо Център

Ивайло Иванов, управител на Интер Експо Център