Започна изложение INTER DRONE EXPO 2023

Публиката ще види много машини, сред които и такива, създадени у нас

INTER DRONE EXPO и Automotive Expo Sofia ще съберат компании и посетители от ключовите сектори в Интер Експо Център

Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков открива международните изложения INTER DRONE EXPO и Automotive Expo Sofia в Интер Експо Център. Заедно с министъра на иновациите и растежа, Милена стойчева, на 15 юни той ще даде старт на двата международни формата, които от 15 до 17 превръщат София в бизнес хъб за проследяване на възможностите и бъдещето на дроновете, безпилотните системи, автомобилните технологии, сервизирането и автоконсумативи.

Министър Георги Гвоздейков ще открие INTER DRONE EXPO и Automotive Expo Sofia в 12:00 часа в Изложбена зала 1 на Интер Експо Център. Двете изложения създават екосистема за развитие на бизнеса, откриване на нови технологични решения и запознаване с концепциите за бъдещо развитие, благодарение на поредицата от експертни съпътстващи формати. Успоредно ще се проведат и Automotive Career Forum и Изложбата на класически и ретро автомобили от ХХ в., съвместно реализирана от Софийски авто-ретро клуб (САРК) и Интер Експо Център. Представени ще бъдат над 40 коли от всички епохи на XX в.

INTER DRONE EXPO 2023 – бизнес, експертни събития и нови рекорди

Изложение INTER DRONE EXPO се провежда под патронажа на президента Румен Радев. Форматът предоставя платформа за бизнеса в сферите на технологиите и компонентите за въздушна мобилност, електромобилност, умни градове, дигитализация, киберсигурност, безпилотни системи, софтуер и др. За първи път се включват тематиките AIR MOBILITY и SMART CITIES. AIR MOBILITY свързва професионалисти в индустрията, показвайки бъдещето на въздушното пространство и мобилност. SMART CITIES е с акцент на електромобилността, дигитализацията, мобилните приложения за картографиране, BIM, саниране, наблюдение на обекти, 3D мапинг, градската мобилност и др.

В неделя, 18 юни, дронове и жирокоптер ще демонстрират способностите си на летище Лесново на зрелищни демонстрации, а кап. Николай Калайджиев ще направи опит за поставяне на световен рекорд за „Най-много последователни 360-градусови завои без прекъсване в един полет с ултралек самолет“.

Ключов елемент от INTER DRONE EXPO са съпътстващите събития. На 15 юни, конференцията „Авиационните специалисти на бъдещето“ разкрива какви ще са изискванията, подготовката и очакванията на компаниите към авиационните специалисти и значението на обучението при реализацията. Събитието организират съвместно BULATSA (ДП „Ръководство на въздушното движение”) и Интер Експо Център. Безпилотната авиация е акцент на 16 юни на форум „Безпилотна авиация“ 23. В 7 панела ще се поставят въпросите за законодателеството, бъдещето и приложението на безпилотните апарати в спедицията, логистиката, земеделието, градската мобилност, отбраната, пожарната безопасност, охраната.

Напредъкът в S.O.S. спешната доставка на въздушна медицина и използването на дронове за ефективни спасителни операции на голяма надморска височина са акцентите в участието на световноизвестният българин Иван Кристоф – Човека-паяк, на 17 юни.

Automotive Expo Sofia – изложението на автоиндустрията и кариерните възможности

Участниците в Automotive Expo Sofia от България, Румъния, Турция, Полша и Тайван ще представят продукти на стотици брандове от света. Второто издание на изложението усъвършенства платформата си за развитие на бизнеса между производители, дистрибутори и вносители на авточасти, компоненти и оборудване, консумативи за леки, лекотоварни и тежкотоварни автомобили, електромобили, дигитални решения, тунинг, музикални и системи за сигурност, управление на автопарка и франчайз.

Automotive Expo Sofia отново е подкрепено от водещия световен бранд в сферата на афтърмаркета – Automechanika. Основен медиен партньор на е autobild.bg.

Изложението ще отвори врати за Automotive Career Forum. От 15 до 17 юни той ще предостави актуални предложения за кариерни възможности в автоиндустрията на автомобилните и IT специалисти. В рамките на форума инженери, студенти и специалисти в автосферата ще се срещат лично с представители на водещи технологични компании, сред които са Yazaki България, Etem Gestamp и Sensata Technologies.

Успоредно с Automotive Career Forum и заедно с Automotive Expo Sofia, врати отваря Изложбата на класически и ретро автомобили от ХХ в., в която ще бъдат представени над 40 автомобила. Изложбата се реализира съвместно от Софийски авто-ретро клуб (САРК) и Интер Експо Център.

Допълнителна информация за INTER DRONE EXPO и Automotive Expo Sofia ще откриете съответно и на www.automotive-expo.bg и www.interdroneexpo.bg .

На INTER DRONE EXPO показват развитието на дрон технологията

INTER DRONE EXPO 2023 ще се проведе под патронажа на президента Румен Радев

Ключови събития обединяват бизнеса по време на INTER DRONE EXPO 2023