Дронове, безпилотни технологии, автоизложение и ретро автомобили завладяват София в събота

Изложения INTER DRONE EXPO, Automotive Expo Sofia и Изложбата на класически и ретро автомобили от ХХ в. можете да посетите в Интер Експо Център

По всичко личи, че събота, 17 юни, ще е изпълнена с интересни и полезни събития. Особено, ако се намирате в София. Защото през целия ден в Интер Експо Център за публиката са отворени вратите на Изложбата на класически и ретро автомобили от ХХ в. и на изложенията INTER DRONE EXPO и Automotive Expo Sofia, които събират секторите на дрон-индустрията, безпилотните технологии, автосервизирането, автомобилната поддръжка и афтърмаркета.

Трите форума се провеждат успоредно от 15 до 17 юни в Интер Експо Център. Изложбата на класически и ретро автомобили от ХХ в. дава възможност на автоценителите и любителите възможност да видят над 50 ретро и класически автомобили и велосипеди от всички епохи на изминалия век. Събитието се реализира от Софийски авто-ретро клуб (САРК) и Интер Експо Център. Сред представените автомобили има представители на Мерцедес, Порше, БМВ, Ферари, Фиат, Алфа Ромео, Фолксваген, задокеански производители и др.

INTER DRONE EXPO е ключово за дрон и безпилотните технологии

Изложение INTER DRONE EXPO, което отново се провежда под патронажа на президента Румен Радев, представя най-новото при дроновете и безпилотните технологии, въздушната и електромобилността, умните градове, дигитализацията, киберсигурността, безпилотните системи, софтуера и др. „Безпилотните системи са бъдещето на човечеството“, сподели през първия ден на изложението министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков, който официално откри международния формат на 15 юни. Той подчерта, че авиационната индустрия е ключова за развитието на всяка страна.

INTER DRONE EXPO ще продължи и в неделя, 18 юни, но на летище Лесново. Наживо ще се демонстрират възможностите на дронове и жирокоптер. Капитан Николай Калайджиев ще направи опит за поставяне на световен рекорд за „Най-много последователни 360-градусови завои без прекъсване в един полет с ултралек самолет“.

Automotive Expo Sofia – автоиндустрия и кариерни възможности

На Automotive Expo Sofia посетителите откриват стотици продукти за автомобилната поддръжка и афтърмаркета на щандовете на участниците от България, Румъния, Турция, Полша и Тайван. Организаторите отчитат мащабно участие на компании от Турция, които чрез формата желаят да намерят дистрибутори и дилъри на своите продукти.
Automotive Expo Sofia, чийто основен медиен партньор е autobild.bg, е пресечна точка за всеки с фокус и интерес в сферите на авточастите, компонентите и оборудването, консумативи за леки, лекотоварни и тежкотоварни автомобили, електромобили, тунинг, музикални и системи за сигурност, управление на автопарка и франчайз. Automotive Expo Sofia отново е подкрепено от водещия световен бранд в сферата на афтърмаркета – Automechanika.

Ключов елемент от изложението е Automotive Career Forum. Чрез него автомобилните и IT специалистите откриват актуални предложения за кариера и развитие. Всеки с интерес в икономическия сегмент може лично да се срещне с представители на водещи технологични компании, сред които Yazaki България, Etem Gestamp и Sensata Technologies.

През целия съботен ден, 17 юни, вратите на INTER DRONE EXPO, Automotive Expo Sofia и Изложбата на класически и ретро автомобили от ХХ в. са отворени от 10.00 до 17.00 ч. за посетители. Билетите за посещение могат да бъдат закупени онлайн на www.automotive-expo.bg и www.interdroneexpo.bg , както и на касите на Интер Експо Център.